Friday, 17 November 2017

JJCM Langkawi - Seashell Restoran @ Laman Padi

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM!!!

Jom pergi Langkawi!!!

Langkawi!! Tunggu aku datang
Pada 14 hingga 16 Nov 2017, kami bertiga JM, SS dan HH pergi bercuti ke Langkawi..ini bukan kali pertama JM ke sana tapi kali ke 4! Kali terakhir tahun 2012!!! 5 tahun dah berlalu, banyak berubah..semua BARANG MAHAL!!!

Begitu juga SS dan HH kali ke 2 buat mereka. Trip kali ni memang tak prepare sangat pun just listkan mana tempat nak pegi cuma lebih kepada nak cari tempat makan dan shopping coklat je.

Bila google ‘tempat makan sedap’ atau ‘tempat makan best’ or ‘tempat makan menarik’ di langkawi..ada beberapa blog share tempat sedap dan menarik katanya..antara yang mereka suggest :

Friday, 3 November 2017

Bercuti ke New Zealand - Harga Tiket Penerbangan

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM...


Jangan KECAM!!! ahahaha...dah berbulan blog ni terabai..sorry dear all readers..JM tahu ramai yang tertunggu-tunggu entri baru dari blog JM kan kan kan?....ehehe..perasan RERUPIS!!!!

New Zealand!!! Aku datang!!!!

AAX Flight D7 206 dari Kuala Lumpur ke Auckland, New Zealand
JM dah lama simpan impian nak melancong ke New Zealand tau..berangan nak cover North Island dan South Island..kekonon laa...nama pun impian kan πŸ˜€ boleh baca entri kat SINI

Tapi untuk trip kali ni hanya cover South Island sahaja dan kalau ada rezeki dan peluang pada masa depan kita cover North plak ek...jeling SS dan HH...kita pergi ke perkampungan orang asli Maori πŸ˜€

"Alaaa..JM ni..nak share harga tiket penerbangan je? baik tak payah update entri" akakaka...elok pe share at least ada juga entri dari blog ni berhabuk kan!

Kadang orang tak tahu tau berapa estimate harga tiket penerbangan ke New Zealand..so bila ada entri ni boleh jadi guide untuk sediakan siap-siap duit untuk beli tiket..betul tak?

Korang rasa..berapa anggaran harga tiket ke New Zealand?

Wednesday, 4 October 2017

Tips dan Panduan Bercuti ke Hanoi - Danang - Hoi An, Vietnam

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader. Log JM...

Blog JM sekarang ni bukan setakat habuk dan sawang dah tumbuh pokok balak!

Aduhai! Blog sendiri terabai..nak skodeng blog kawan-kawan pun tak sempat cuma sempat terjah blog SS dan Mak, Sal, Ekin je buat masa ni...harap-harap dorang baca baca entri ni...kalau nak list kat sini berpuluh blog lagi JM perlu balas kunjungan huhuhhu...

Bagi yang tinggalkan komen pun tak sempat nak reply...Berkurun! Tapi menarik nya tu rakan blogger sentiasa support JM..tq! Muah!

Terutama SS lah..berjuta kali tanya JM..bila nak update bila nak sambung story yang tak habis-habis tu...masuk gambar dulu pastu taip sikit-sikit..pesal malas sangat ni...bila SS membebel heeeee.. 😬

Siapa tahu kat mana ni? keh keh keh...tempat ni dah familiar bagi kaki travel.

Antara tarikan di Hanoi - Red Bridge di Hoan Kiem Lake
Halong Bay, Hano

Sunday, 19 March 2017

Haw Par Villa Singapore

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,



Ehem...ehem...ehem...fuhh lama betul tak tulis entri baru. SS berkali-kali tanya "bila u nak up entri baru ni..banyak cerita dah basi 😜"

Adehla...malas betul nak taip kekadang terfikir...ada ke orang nak baca apa yang aku tulis, apa yang aku share..pastu JM perasan bilangan follower juga berkurang (unfollow)....ahaksss! padan la dengan muka ko JM..malas lagi update blog πŸ˜…

Dah..dah..dah...tak nak mengarut lagi..ni JM nak share satu tempat menarik yang wajib dikunjungi jika pergi ke Singapura.

Nak tahu menarik ke tak...tengok ni...

Menarik kan!! Jangan tiru aksi ini..orang dah berusia je boleh buat aksi ni kah kah kah

Tuesday, 14 February 2017

Siem Reap Budget Trip Feb 2017

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua reader blog JM,

JM ada blog ke? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Kenapa? Ye laaa...senyap je dah lama tak kongsi entri travel 😬

Hari ni JM rajin sikit baru je landing kat KLIA2 jam 11.45 pagi dari dari Siem Reap, Cambodia selama 3 hari 2 mlm. Bertemankan SS di sebelah, HH pergi solat, JM dapat idea untuk update blog sementara menunggu masa perlepasan SS dan HH balik ke JB.

Nampaknya...kalau nak JM rajin update blog, SS kena temankan πŸ˜™ hihihih

SR International Airport

Thursday, 19 January 2017

Hadiah Pemenang GA dan Top Komen

Assalamualaikum dan salam rindu buat semua sahabat maya....


Lara Ohhhhh Lara....hihihihhiih

Jay Emm Ohhh Jay Emm...ke mana kau! Blog dah bersawang...masih ada yang ingat JM lagi tak ni...

Aduhai rindu betul dengan semua rakan blogger dan rakan maya yang sentiasa memeriahkan blog JM... Hampir sebulan lebih JM tak bersiaran kat sini...last entri 09 Disember 2016...

Fuhhhhh! entri Disember 1 je? penyakit malas semakin menjadi-jadi...

Last update 09 Disember 2016
Satu entri je sebulan?
Ada yang bertanya...JM pergi bercuti ke?

Tak lah...ada je kat Malaysia ni tetapi sibuk dengan benda lain...sibuk dengan personal life ecececeh!

Blog walking pun ntah ke mana...baru sempat terjah beberapa blog je...Ya Allah berilah kekuatan untuk kongsi info travel kat sini...

Awal Januari JM pos hadiah untuk semua pemenang GA, jadi kepada semua pemenang sekiranya telah menerima barang yang di hantar, mohon maklumkan di ruangan komen ye...sorry agak busy dengan traveling dalam Msia.

Senarai pemenang boleh semak SINI
Siapa yang dah dapat sila lapor diri πŸ˜„

Yang belum dapat tu sila tunggu posmen depan umah kalau tak dapat jugak bako je pejabat pos tu  atau marah posmen sebab tak buat keje...janji JM dah pos seperti alamat yang korang email.

Cakap pasal surat or parcel tak sampai ke tangan ni...JM pun dah beberapa kali kena tau..contoh hadiah dari kak Nieda....sampai sekarang tak dapat walau dah lama di hantar..

*Kepada To Komen 2016, JM MOHON MAAF KERANA BELUM POS HADIAH sibuk ukur jalan kat Malaysia heheheh.

Dah pos nanti JM update kat sini ehh....

Jumpa lagi...bobbaaiii....ehehehe

NUFFNANG